Nationaldagsfirande i Ludvika brukar normalt bestå av ett festtåg från Stadsparken till Gammelgården med Ludvika Musikkår marscherande i täten. Så inte i år då firandet kommer att ske i en digital form. En stor kontrast till fjolårets upplaga då med kungligt besök i samband med att Ludvika firade 100 år.

För att vara helt korrekt så har firandet redan skett. Inspelningen gjordes tisdagen den 12 maj på Gammelgården med ett kort tal av Riksdagsledamoten Maria Strömkvist inramat av en musikalisk fanfar av Ludvika Musikkår i den kyliga kvällen (+ 3 grader i luften).

Det enda som var normalt den här kvällen efter snö, hagel och delvis vita gräsmattor var tåget som passerade och försökte ge en stämton till musikanterna med sin signal just innan inspelningen började.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com