Det blev inte direkt den sköna maj som mötte Ludvika Musikkår vid helgens tre demonstrationståg i Grängesberg, Smedjebacken och Ludvika. Efter genomfört marscherande från Öraberget till Folkets Park i Grängesberg med ett fåtal demonstranter i tåget gick färden vidare mot Smedjebacken.

Molnen blev mörkare och mörkare på himlen. Lagom till avmarsch från torget i Smedjebacken föll dagens första snöflingor ner på de mörkblå uniformerna, när tamburmajoren Niklas Vikersjö höjde staven för avmarsch. I kåren fanns för dagen några ungdomar från Kulturskolan som gick sin allra första marsch. I motsats till dessa fanns även en av de verkliga veteranerna i sammanhanget. Trumpetaren Leif Söderlind deltog nu i sin 52:a första maj-demonstration i rad.

Dagen avslutades som vanligt sedan med marsch genom centrala Ludvika med start och mål vid Sporthallen med ett kort avbrott på Fredsgatan då demonstrationståget fick lov att lämna företräde för en ambulansutryckning.  

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com