Ludvika Musikkår firade 110-år med en konsert på Aveny i Ludvika tillsammans med sångsolisten Camilla Last inför ca 200 åhörare i publiken.

Lördagens 110-års konsert inleddes med marschen Segerfanfar, skriven av Elis Enbäck i slutet av 1960-talet. Musikkåren har under åren haft förmånen av flera dirigenter, som också skrivit egen musik och svarat för många arrangemang.  Torsten Danielsson och Karl Erik Anestedt är förutom Enbäck exempel på detta och fick varsin komposition (Tango Pizzicato respektive Festspel) framförd vid konserten. Karl Erik Anestedt svarade även för alla arrangemang som framfördes av Camilla Last.

Camilla Last bjöd publiken på välkända melodier ur Chess, Fantomen på Operan, Les Miserables, Evita och Kristina från Duvemåla. I november 2011 framträdde Camilla för första gången med Ludvika Musikkår och har sedan dess tagit ett stort steg in i musikalens värld genom att hon hösten och vintern 2012-2013 ingick i Göteborgsoperans uppsättning av Chess.

Musikkåren bjöd som vanligt på musik av varierande slag allt från svenska marscher, ett helt knippe med Jules Sylvain-melodier, flera låtar skrivna av storheter som Jerome Kern och George Gershwin i arrangemang av Warren Barker, till originalmusik skriven speciellt för Ludvika Musikkår. Det sista ett stycke i tre satser skrivet av Robert Sund 1984 tillägnat Ludvika Musikkår där delar av sista satsen spelades.

Efter utdelning av blommor till kvällens solist Camilla Last och dirigenterna Gunilla Söderholm och Magnus Karlsson följde Gabriellas sång ur filmen Såsom i himmelen som avslutning.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com