Nästan lika trogen som Grevinnan och Betjänten på nyårsafton är även Ludvika Musikkår i konstellation med Ludvika Ulrika kyrka. En bra avslutning på ett verksamhetsår innan det är dags att fira in det nya året.

Ett pampigt Festspel av kompositören Gösta Nilsson inledde konsertprogrammet under ledning av Gunilla Söderholm. Ludvika Musikkår presenterade för kvällen två egna solister ur orkestern.

Mona Wikström spelade huvudtemat ur filmen The Mission från 1986 Gabriel’s Oboe på flöjt. Musiken skriven av Ennio Morricone, en av giganterna när de gäller filmmusik. Detta arrangemang av Robert Longfield finns även för andra soloinstrument. Den här gången var det flöjtens tur att stå i centrum.

 Det är svårt att undgå musik av Benny Andersson i ett konsertprogram och det har inte så stor betydelse vad man väljer, det blir liksom alltid bra. Förre dirigenten i Ludvika Musikkår Karl Erik Anestedt hade arrangerat tre melodier i ett collage och kallat det Benny Andersson i folkton.

Dirigenten Gunilla Söderholm tillsammans med kvällens solister, Linnéa Mähler sång och Mona Wikström flöjt.

Kvällens andra solist ur de egna leden var Linnéa Mähler, som fick kliva fram som sångsolist och lämna trombonen för en stund. Hon inledde med Warren Barkers arrangemang av George och Ira Gershwins vackra melodi Embraceable You. Senare i programmet framfördes också Pererik Moraeus Koppången i ett arrangemang av Karl Erik Anestedt. Här är stillhet och tystnad nu när marken färgats vit, så lyder den inledande sångtexten och en för årstiden perfekt beskrivning av en Nyårsafton. 

Jupiter’s Theme, Hemlängtan och Tomaso Albinonis kända Adagio spelades innan det var dags för kvällens sista och alltid återkommande Happy New Year.