Efter några korta repetitionstillfällen var det dags för höstens första framträdande för Ludvika Musikkår i samband med Unika Ludvikas efterlängtade evenemang  Scensommar den 11 sept. Det var feststämning överallt i Ludvika under veckoslutet med massor av arrangemang för alla oavsett ålder.

Konserten på Garvarns torg inleddes med en hyllning till Folke E Larsson, som avled i augusti 2021 i en ålder av 97 år. Folke var en legendar inom musiklivet i Ludvika under sin livstid. Nu spelades den Jubileumsblues, som Folke skrev när Ludvika Musikkår firade 80 år.

Den lokala anknytningen fortsatte även i de efterföljande musikstyckena med valsen Vid Hillen, som komponerats av Elis Enbäck och ett potpurri på regnlåtar, I Blötaste Laget, båda i arrangemang av Karl Erik Anestedt. Glädjen att äntligen få spela inför stor publik fanns hos alla musikanter på plats. Gunilla Söderholm, nybliven pensionär, höll i taktpinnen och Ellen Brubråten svarade för presentationen av många kända låtar.

Med för årstiden två passande titlar, September och Autumn Leaves, följde sedan innan The Governor’s  March avslutade programmet.