Efter några korta repetitionstillfällen var det dags för höstens första framträdande för Ludvika Musikkår i samband med Unika Ludvikas efterlängtade evenemang  Scensommar den 11 sept. Det var feststämning överallt i Ludvika under veckoslutet med massor av arrangemang för alla oavsett ålder.

Konserten på Garvarns torg inleddes med en hyllning till Folke E Larsson, som avled i augusti 2021 i en ålder av 97 år. Folke var en legendar inom musiklivet i Ludvika under sin livstid. Nu spelades den Jubileumsblues, som Folke skrev när Ludvika Musikkår firade 80 år.

Den lokala anknytningen fortsatte även i de efterföljande musikstyckena med valsen Vid Hillen, som komponerats av Elis Enbäck och ett potpurri på regnlåtar, I Blötaste Laget, båda i arrangemang av Karl Erik Anestedt. Glädjen att äntligen få spela inför stor publik fanns hos alla musikanter på plats. Gunilla Söderholm, nybliven pensionär, höll i taktpinnen och Ellen Brubråten svarade för presentationen av många kända låtar.

Med för årstiden två passande titlar, September och Autumn Leaves, följde sedan innan The Governor’s  March avslutade programmet.

Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com