Äntligen var det dags för Musikkåren att åka till Bad Honnef, Ludvika kommuns vänort i Tyskland, och fira 20-årsjubileum för Vänortsföreningen. Dock lite försenat p.g.a pandemin. Avresa från Ludvika torsdagen den 22 september.

På fredagen gjorde vi en pic-nic-konsert i Reiterdorfer Park, som Vänortsföreningen stod som arrangör för.

Ludvika Musikkår – Konsert i Reiterdorfer Park

Lördagen blev det tåg till Bonn för att besöka Beethoven-museét, där vi fick en väldigt intressant guidning. På kvällen var det sen konsert i en skolaula där vi i första avdelningen spelade enbart svensk musik, från J.H Roman (1700-tal) till nyskriven svensk musik. Andra avdelningen blandad musik från olika genrer. En mycket uppskattad konsert om man får döma utifrån publikens gensvar. Vi hade hjälp av Anders Carlius, som bor i Bad Honnef, att översätta på konserten och som även varit till stor hjälp i planeringen av resan.

Sen var det dags att återvända till Ludvika efter fyra dagar i vackra Bad Honnef som bjöd på sköna höstdagar.

Tre glada klarinettister i Tyskland
Lars Dahlström
lars.dahlstroem@telia.com